Bonjour la Suisse! - Reisverslag uit Genève, Zwitserland van Veronique Derckx - WaarBenJij.nu Bonjour la Suisse! - Reisverslag uit Genève, Zwitserland van Veronique Derckx - WaarBenJij.nu

Bonjour la Suisse!

Door: Veronique en Wesley

Blijf op de hoogte en volg Veronique

02 Augustus 2013 | Zwitserland, Genève

Au revoir France et bonjour la Suisse!

Zo zo, time goes fast when you're having fun :-) Het is alweer tijd om te vertrekken, de tweede bestemming hebben we ook al (bijna) achter de rug...

Na het laatste dagje cultuur opsnuiven in Reims, zijn we gisteren rond 10u 's ochtends vertrokken richting Zwitserland.. Wat een langere reis bleek te zijn dan verwacht. Waar we zelf gerekend hadden op een ritje van 4u, bleek een ritje van 6u te zijn.. Een klein tegenvallertje dus! Maar niet getreurd, goed uitgeslapen en vol spanning zijn we (na een korte zoektocht naar wifi en een bakkie koffie) vertrokken richting Zwitserland.. Rije rije rije in een wagentje, 6u lang!! Puffen puffen in de auto en wat een hitte..

Na het passeren van de meest geweldige panoramische uitzichten hebben we na 4uurtjes een klein tussenstopje gemaakt.. Eventjes tanken, genoten van het uitzicht, een kleine rustpauze en weer door! De kilometers tikten voorbij op de teller.. Yes eindelijk, zelf de Zwitserse grens lag al achter ons, alleen de bergen stonden nog tussen ons en Genève haha ;-) En al moet ik het zelf zeggen, ik ben helemaal geen natuurmens, maar wat hebben we genoten van deze rit... We zijn zelf boven op de berg gestopt, op een bankje gaan zitten en samen genoten van het uitzicht.. Waaaauw! De afdaling naar onder, Genève en het meer lagen in ons zicht.. Werkelijk een plaatje! En dit allemaal op aanrader van Pedro die uitdrukkelijk tegen Wesley had gezegd: "Jullie moeten ook genieten van het rijden van plaats naar plaats!" Nou Pedro, bij deze, een speciaal bedankje van ons... Dat hebben we zeker gedaan deze keer!

Eenmaal aangekomen in City Hostel Geneva (jaja no camping this time), hebben we ons gedoucht (in een fatsoenlijke douche), eventjes op bed gelegen (in een fatsoenlijk bed) en op ons gemak op 't toilet gezeten (jaja op een fatsoenlijk toilet!!!!)... Hahaha! Nooit gedacht dat ik daar zo naar zou verlangen! 100% luxe dus op deze stopplaats!

Na een lange opfrissing onder de douche, zijn we naar de stad gewandeld.. Bloedje heet, maar we hadden alle twee al door dat we geen spijt gingen krijgen van deze stopplaats. Mooie winkels, mooie gebouwen, dikke auto's.. Joa, wae zitte good hie! En niets bleek minder waar te zijn, een kronkelende bergrit heeft ons naar een bruisende stad gebracht met alles erop en eraan.. Louis Vuitton, Gucci, Chanel, Prada.. Ik keek mijn ogen uit! "Kopen, kopen, kopen", was het enige waar ik aan kon denken.. En aan de ogen van mijn boyfriend te zien, dacht hij precies hetzelfde. P.s. we zullen de oudjes thuis eventjes gerust stellen.. We hebben de hand op de knip kunnen houden :-) *schouderklopje voor ons*
Na een lekkertje etentje bij een lokaal Italiaans restaurantje, hebben we bij een lounge bar nog een afzakkertje gedronken en zijn we rechtstreek naar bed gegaan.. We hadden immers een nieuwe lange dag voor de boeg!

Fris en fruitig stonden we vandaag weer paraat om een tweede dagje in Zwitserland te beleven. Na een ontbijtje in het park, zijn we eropuit getrokken.. Vanwege het ontzettende hete weer hebben we toch maar besloten om niet te veel te bezoeken vandaag, vanmorgen hebben we enkele culturele bezienswaardigheden bezocht en vanmiddag hebben we h'm zwaar gechilld aan het meer tussen de lokale mensen. Gezwommen, gedronken en allebei in slaap gevallen.. Resultaat: al lekker bruin na 3dagen vakantie! Toppie!! Na de nodige uurtjes bakken in 't zonnetje hebben we de supermarkt opgezocht, enkele lekkere tapas gekocht en in hetzelfde park als vanmorgen gedineerd (Het schattige park van vanochtend was echter in een keer een park vol wiet-rokende negers geworden, maar ik hoefde me nergens zorgen om te maken, stelde Wesje mij gerust... Ik had tenslotte een brede baas uit Stramproy mee! Thanks schat, voel me meteen op m'n gemak.. NOT!).. Lekker op het gras met een flesje wijn! Een heerlijke afsluiter van een heerlijke dag!

Morgenvroeg zijn we van plan vroeg op te staan en verder te rijden naar Saint-Tropez, Cannes, Nice en Monaco.. Na de nodige tips (van Robbert-Jan and family) hebben we besloten om 5 dagen op een camping te blijven in Grimaud. Dit ligt namelijk tussen Saint-Tropez en de andere steden in.. Lekker handig dus!

Love and kisses

• 03 Augustus 2013 - 00:30

Peggy Meijer:

Geweldig mooie route schat,thanks voor je fotootjes en je belletjes,fijn dat jullie het zo naar de zin hebben maar goed dat je niets geshopt hebt ... Haha is geen plaats in de auto zeker !!!! Trots op je

• 03 Augustus 2013 - 00:38

Veronique Derckx:

Bedankt voor de lieve en leuke reacties altijd, mamsie! Spreek je morgen of overmorgen weer eventjes! Met de nodige steun van jou, was dit nooit gelukt!! Dikke kussies... Love you!

• 03 Augustus 2013 - 11:50

Pedro&Marjo:

Wat klinkt dit allemaal heeeeeeerlijk!!! Wat super dat jullie goede raad niet in de wind slaan. Wesje dat doe je goed om je vrouwke zo te beschermen. En nogmaals Veronique, je hebt een geweldige schrijfstijl. We zijn benieuwd hoe jullie rit vandaag, zwarte zaterdag verloopt richting Zuid Frankrijk. Doeeeeeeeiiiii liefs van ons xxx