Get Spanish.
Door: Veronique en Wesley
Blijf op de hoogte en volg Veronique
13 Augustus 2013 | Spanje, Barcelona
Afgelopen donderdag zijn we vanuit Zuid-Frankrijk aangereden richting de zuidelijkste bestemmingen van onze roadtrip. Eenmaal de Spaanse grens gepasseerd, waren we binnen de 2uurtjes in Barcelona. Een vlekkeloze rit! Met behulp van onze trouwe vriend "de GPS" zijn we op zoek gegaan naar een camping, buiten het stadscentrum van Barcelona.. Omdat we aan de late kant waren, hebben we eventjes moeten zoeken (enkele campings waren al vol), maar uiteindelijk hebben we een gezellige camping -midden in een natuurreservaat, in het dropje Alella- gevonden.. Lekker koel, tussen de bossen! Na de nodige informatie van het omaatje achter de receptie, hebben we alles opgebouwd en zijn we lekker de tent ingekropen..
De eerste dag, vroeg opgestaan en met de bus vanuit de camping naar Barcelona gereden.. Een pluspuntje voor de camping; al het busververvoer naar bezienswaardigheden of het strand was helemaal geregeld door de camping zelf, dit allemaal voor €3,75.. Hier konden we dus niet voor met de auto door Barca gaan crossen! Top dagje gehad, niet veel speciale dingen gedaan.. Omdat we allebei al in Barcelona waren geweest, hadden we alles eigenlijk al gezien. De hele dag dus lekker in het zonnetje over La Ramblas gewandeld, het park van Gaudí bezocht en 's avonds een heerlijk hapje en drankje gedaan bij het Hard Rock Cafe (beer&burgers). Een prima dagje dus :-)
Ons tweede en laatste dagje in Barcelona verliep net zo chill en rustig als de eerste. Op deze camping hadden we het geluk dat er geen tijd stond op het uitchecken, dus hebben we alles lekker op het gemak kunnen doen.. Lekker uitslapen, samen gezellig ontbeten en vervolgens rustig aan het opruimen begonnen. Inmiddels hadden we ook al eventjes contact gehad met de meiden in Salou, dat ze ons binnen de 3uurtjes konden verwachten.. Aan de reacties te horen, hadden zij er net zoveel zin in als ons.. Al bij al hadden wij ook al 1 à 2 weken geen kroeg meer van binnen gezien, dus je kunt al raden dat we beide nood hadden aan een avondje stappen. Laat het dan ook nog eens toeval zijn dat Matsoe Matsoe in Salou was, mijn dag kon niet meer stuk! Helemaal happy de peppy zijn we rond 14u aangereden, de kroegen tegemoet.. Gelukkig was het maar een kort ritje, van 1,5uur. Aangekomen in Salou, werden we verwelkomt door de meiden (Floor, Fenna, Lieke en Ingrid) en zijn we meteen boodschappen gaan doen.. We hadden grootse plannen dus er moest alcohol ingeslagen worden :-) Later die avond heeft mijn boyfriend uitstekend gekookt terwijl wij ons aan het klaarmaken en optutten waren, onder het genot van de nodige glaasjes alcohol. Na het eten, kregen de meiden nog bezoek van enkele "boeren" Brabantse vriendinnen (waar we ons overigens kapot mee hebben gelachen.. Prima meiden!).. Opmerking zoals: "Gea lijkt wel de hulk, nie zo sterk ma wel zo lelijk!" vlogen over de tafel.. Daar stonden wij als Limbo's…… met de mond vol tanden! Lichtjes aangeschoten zijn we met z'n allen de Skihut ingedoken (Wesley en zijn harem van 8 chicks). Een toppie avond, dat kan ik met volle overtuiging zeggen. Lekkere muziek, drankjes vlogen over de toog en Matsoe Matsoe was in the house. Alweer niks te klagen dus!! De volgende ochtend/middag werden we daarom dus ook allebei met een (kleine) kater wakker. Omdat de rest van de bende nog lag te slapen, zijn we met z'n tweetjes een ontbijtje gaan scoren bij een barretje om de hoek. Diezelfde middag ging het feest gewoon verder, op de partyboot, inclusief bier en sangria.
Na een hele middag op de partyboot lagen we 's avonds dus ook allemaal al vroeg knock out. Wat een tweede heftige avond in de kroeg moest worden, werd dus ook al snel een rustig avondje kaarten op het balkon.. Wat achteraf gezien beter was voor ons, want we waren immers van plan de dag erna weer verder Spanje in te rijden. Met een rustig avondje hadden we dus geen moeite!
Meer dan voldaan van 2 dagen in Salou zijn we eergisteren dan weer verder gereden naar een "onbekende" plaats voor ons. Een stad waar we beide geen verwachtingen van hadden. Allebei nog niks gehoord over Valencia dus alle opties en ervaringen stonden voor ons nog open. Onderhand hebben we al 1 dag in Valencia achter de rug en kunnen we nu al vertellen dat we deze stad zeker gaan aanraden aan al onze friends en family, ook weten we zeker dat we nog een keertje terugkomen, maar die belevenissen zijn voor een volgende blog.
P.s. Foto's volgen later, de wifi-verbinding is hier namelijk niet zo denderend, dus dat gaat allemaal iets trager.
Love and kisses!
14 Augustus 2013 - 09:14
Pedro & Marjo:
Hoi samen, ben vroeg opgestaan op mijn vrije dag omdat ik hoopte op dit verslag. Inmiddels al "live"gehoord dat Valencia 100% bevalt, en we zullen jullie raad ter harte nemen in de toekomst en een reisje boeken :)) blijf genieten dan doen wij dat ook!! Liefs uit Stramproy waar alles gewoon z'n gangetje gaat. XXX
14 Augustus 2013 - 13:15
Carool:
Hallo daar vakantiegangers,
Leuk om zo de verhalen te lezen waar jullie zijn!
De kids hier zijn alweer vanaf maandag naar school en Hans en ik aan het werk, dus weer alles normaal hier. Toch blijft het vakantiegevoel langer hangen, maar dit zal zeker door het heerlijke weertje komen.
Geniet nog van jullie heerlijke trip!
Ik moet jullie ook veel liefs sturen van Annie en de rest daar!!
Kusjes Carool -
14 Augustus 2013 - 23:00
Alie Schaap:
leuk om jullie avonturen zo mee te kunnen/mogen meemaken !!! Heerlijk genieten van zo'n vakantie !!
15 Augustus 2013 - 00:23
Peggy Meijer:
Super al die verhalen en dat jullie zo genieten... Haha vind het gewoon leuk om iets te schrijven want ik krijg de live versie en update persoonlijk ... Hihi!!! Geniet nog van jullie laatste dagje in Valencia en rij voorzichtig have fun in Madrid, bellen morgen weer.. Kusjes -
15 Augustus 2013 - 12:36
De Stalsjes:
Hey genieters!!
Laat gaan die banaan!
Weer heel leuk te lezen hoe goed jullie het hebben en doen!
Ga zo door en zijn weer benieuwd naar het volgende verslag!
Ook hier is alles palletie.
Sam en Danny zijn net terug van grand Canaria. Hebben het super gehad.en zijn blij weer terug bij hun doggie Vicky te zijn.
Jop flink aan het werk. En jan en ik kijken langzaam uit naar onze najaarsvakantie in september.zeker met jullie vakantieverhalen begint het weer te kriebelen.
Doei doei tot gauw. Rij voorzichtig! De stalsjes.