De Côte d'Azur. - Reisverslag uit Fréjus, Frankrijk van Veronique Derckx - WaarBenJij.nu De Côte d'Azur. - Reisverslag uit Fréjus, Frankrijk van Veronique Derckx - WaarBenJij.nu

De Côte d'Azur.

Door: Veronique en Wesley

Blijf op de hoogte en volg Veronique

07 Augustus 2013 | Frankrijk, Fréjus

Afgelopen zaterdag zijn we vanuit Genève vertrokken richting het zuiden van Frankrijk, richting de Côte d'Azur. Omdat we vooraf al gewaarschuwd waren voor 'zwarte zaterdag' op 3 augustus in Frankrijk, zijn we vroeg in de ochtend vertrokken. Na het kopen van een paar kleine souvenirtjes (een sleutelhanger voor mevrouw en een Zwitsers zakmes voor meneer) zijn we vertrokken.. 6uur en 580km hadden we voor de boeg! Een typische rit voor vakantiegangers over l'Autoroute du soleil. Tijdens het rijden hebben we ons beziggehouden met het bellen van campings.. Omdat we er niet vanuit waren gegaan dat we op een 'zwarte zaterdag' zouden vertrekken, hadden we geen rekening gehouden met volgeboekte campings en dus nog geen slaapplaats voor de komende 5dagen.. Na de nodige belletjes uiteindelijk toch een plekje gevonden, op een camping in Frejus (een dorpje tussen Saint-Tropez, Cannes, Nice en Monaco… Ideaal dus!) We konden dus met een gerust hart naar onze volgende bestemming rijden!

Aangekomen op onze kampeerplaats in Frejus, kregen een plannetje in onze handen geduwd en mochten we zelf een slaapplaats gaan uitzoeken.. Naar onze mening hebben we dus alweer het mooiste plekje van de camping (schaduw, elektriciteit en mega buren waarvan we vanalles mochten lenen). Met enige tegenzin, van de lange rit, hebben we ons gesetteld op de camping; de tent opgezet, bedjes opgemaakt en alle spullen uitgeladen. Klaar voor 5dagen in de Côte d'Azur. 's Avonds nog 'snel' een paar boodschapjes gedaan (in de Carrefour: een mierennest vol hongerige toeristen), gebarbecued, wekkertje gezet op 9u en niet te laat onze tent opgezocht.

Day 1: Na het ontdekken van het overheerlijke Franse stokbrood van de campingshop zijn we via de kustweg naar een oud vissers dorpje gereden, Port Grimaud (een aanrader voor mensen die in de zomer vertoeven in de Côte d'Azur). Port Grimaud is een mooi, klein, maar wel zeer toeristisch vissersdorpje. Ik kreeg er de indruk dat we in een soort van klein Venetië zaten :-) In Port Grimaud zijn we op de boot gestapt richting Saint-Tropez. Tegen al onze verwachtingen in bleek Saint-Tropez een inieminie dorpje te zijn, niet groter dan een van de vele boerendorpjes in Limburg. Ondanks al de spectaculaire verhalen over Saint-Tropez hebben wij er alleen koffie gedronken bij Cafe de Paris, door de winkelstraatjes geslenterd en de rest van de middag aan het water gelegen. Na een lui dagje waren we dus vrij op tijd terug op de camping en hadden beide nog geen zin om te slapen. En wat is dan een betere tijdsinvulling dan naar de bar/kroeg van de camping te gaan? Het was tenslotte 'Johnny night'. Oh yeah.. Mijn ogen vielen letterlijk uit mijn oogkassen. Een kudde op hol geslagen campingtoeristen en een uit de hand gelopen karaoke avond.. Hahaha, niet te geloven! Fransen die op hun beste Engels 'Call me maybe van Carly Rae Jepsen' zongen.. Geweldig gewoon! Het voelde alsof we midden in een komisch centrum waren beland.. Ik heb de avond van m'n leven gehad.. En ik denk de rest van de Nederlandse toeristen in de bar ook :-)

Day 2: Rise and sine and off to Cannes, part 2 van ons Côte d'Azur avontuur. Wat de eerste dag een mooi ritje angs een kustweg was, was vandaag een ritje over de snelweg.. Geparkeerd onder het Palais des Festivals et des Congrès, wat bij ons bekend staat als het gebouw waar het filmfestival plaatsvindt, hebben we meteen een Office de tourisme opgezocht en ons laten informeren over Cannes en zijn bezienswaardigheden.. We zijn onze dag in Cannes begonnen met het bezichtigen van de bekendste bezienswaardigheden en hebben vervolgens de boot gepakt naar Sainte Marguerite (1 van de 2 eilandjes langs de kust van Cannes). Een natuur paradijsje waar een hoop geschiedenis achter schuilt.. Vanwege de brandende zon, hebben we na 2uur de geschiedenis van het eiland gelaten voor wat het was en zijn we gaan zwemmen in de zee, met achter ons (op nog geen 200m afstand) de meest geweldige luxe jachten.. Werkelijk de meest geweldige kastelen op 't water! Maar niet getreurd, wij zijn sinds vorige week ook eigenaar van een boot, echter is 't wel een rubberen bootje ;-)

's Nachts was het helaas andere koek.. Wesley had het vermoeden dat er 2 inbrekers rond onze tent liepen, "Eentje staat bij de auto en de andere houdt onze tent in de gaten," fluisterde hij. Hij wist niet hoe snel hij uit bed moest komen, pakte zijn Zwitsers zakmes (blijkt toch nog handig te zijn zo'n zakmes) en vloog als een gek (in zijn onderbroek) de tent uit… Zijn heldendaad was echter een beetje overdreven na het zien van de wilde zwijnen, die onze vuilniszakken overhoop haalden, op zoek naar restjes spare-ribs van de dagen ervoor.. Hahahahaha!

Day 3: Door alle indrukken van de afgelopen dagen hebben we de 3e dag een rustdag ingelast.. Wat echt wel nodig was! Een dag uitslapen, niks doen, chillen.. Heeeeerlijk! Dit hebben we wel verdiend! Enige minpuntje was dat de afwas van de afgelopen 3dagen naar ons stond te knipogen en Wesley door zijn onderbroeken heen was.. Klein beetje huishouden (of tenthouden, in dit geval) moest er toch nog gedaan worden!

Day 4: Laat die dikke auto's, mooie mensen en oude snoepers met hun jonge bloempjes maar komen.. Wij gaan naar Monaco!
Net terug van een heerlijk dagje in Monaco.. Veel prachtige bezienswaardigheden gezien! Vooral de Ferrari's, Lamborghini's, Bentley's en Rolls Royce vielen bij ons zeer in de smaak. Waauw!! Na het droppen van de auto, hebben we een wandeling gemaakt door de oude haven, via de tunnel onder het Monte Carlo zijn we naar Hotel de Paris, het Monte Carlo casino en Cafe de Paris gewandeld.. Een wandeling met de nodige hellingen, gelukkig was het vrij bewolkt vandaag dus het wandelen door het heuvelachtige Monaco viel allemaal prima mee (dus we hebben geen gebruik gemaakt van de 'luxe' liften om de heuvels te trotseren haha *trots op onszelf*). Eenmaal aangekomen bij Place du Casino wisten we niet hoe snel we het casino in moesten duiken (nee ouders, we hebben beide een goede opvoeding gehad haha!), niet om te gokken, maar gewoon om alles te bekijken en te bewonderen… Werkelijk een prachtig gebouw zowel van binnen als van buiten, zelfs zo mooi dat we tegen alle regels in toch -stiekem- foto's hebben gemaakt.. Helaas werden we hierop betrapt door een van de security mensen, gelukkig kwamen we ermee weg met een boze blik! Ja hoor, natuurlijk overkomt ons dat weer!! Net zoals de rest van de toeristen zijn we vervolgens bij Cafe de Paris een drankje gaan doen en hebben we volop genoten van de dikke auto's die voorbij kwamen geparadeerd.. Denkend aan onze studentenportemonee hebben we onze lunch, later die middag, toch maar opgegeten in een parkje, Jardins du casino, ver weg van de dure restaurantjes. Na een zelfgemaakt broodje en een kleine powernap zijn we via de route van het circuit terug bergafwaarts, naar Port Hercule, gewandeld en hebben we daar het startpunt van de Grand Prix van Monaco gezocht.. Een helse zoektocht, kan ik je vertellen.. Wij hadden namelijk iets spectaculairs verwacht, terwijl het maar een klein beginstreepje in het midden van een straat was. Als afsluiting van de avond hebben we nog een drankje gedaan, nog eventjes gewinkeld en tapas gegeten bij een restaurantje aan de rand van de stad (waar het prijsverschil royaal te merken was)..

En ja hoor, daar zitten we dan weer op de camping; donker, lampie aan, kaarsjes aan, Gin tonic erbij, muziek van de campingbar op de achtergrond, voor de laptop, gepakt en gezakt om morgen weer naar een volgende bestemming te vertrekken.. Komende dagen hebben we minder cultuur en meer party hardy in het vooruitzicht! Morgenvroeg vertrekken we richting Spanje, Barcelona, wat een rit van 5u30min zal zijn, hier blijven we 2 nachten. De 2 à 3 nachten die hierop volgen gaan we mijn vriendinnetje Floor opzoeken in Salou (die zo lief is geweest om een slaapplaats voor ons te regelen).. Ons volgende verslag zal dus komen vanaf een luie strandstoel, met een dikke dikke dikke kater op het strand van Salou.

Love and kisses

• 08 Augustus 2013 - 07:58

De Stalsjes:

Hey luitjes,

Vandaag "even " de verslagen bij gelezen! Super leuk. Het is net of we met jullie mee reizen!
    Wat gezellig en cultureel allemaal. Goed bezig!
    Ga zo door met schrijven Véronique en natuurlijk ga zo door met genieten.
    We volgen jullie.....groetjes de stalsjes xxx

• 08 Augustus 2013 - 08:09

Pedro&Marjo:

Hoi samen, wat een prachtige dagen hebben jullie weer gehad. Van een Karaokeavond op de camping en een wilde zwijnenoverval naar de luxe jachten en dikke auto's. Van bezichtigen en cultuur snuiven naar chille aan het water. Een goeje balans!! Fijne rit naar Spanje, rij voorzichtig en heel veel plezier in Barcalona en bij Floor in Salou. Doeeeeeiiiiiiiiiiiiii X

• 08 Augustus 2013 - 12:14

Angelly En Familie:

Geweldige verhalen, Véronique en Wesley. Alsof we meereizen in een koffer. Heel veel plezier in Spanje. Misschien nog een ontmoeting met Luuk in Marbella. Doe hem dan de groetjes van ons en ook daar hele dikke auto's! Geniet van jullie avontuur. Wij blijven volgen. Doei!